
Składniki:
- opakowanie słonych krakersów
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 plasterki sera żółtego
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- pieprz i przyprawy (zioła, papryka ostra i słodka)
- do dekoracji: szczypiorek i ogórek konserwowy

Przygotowanie:
Ser pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z zlewy. Jajka pokroić na ćwiartki. Jedno z żółtek odłożyć. Cebulę obrać i pokroić w drobniejsze elementy. Powyższe składniki włożyć do miski i zblendować. Dodać majonez oraz przyprawy i wymieszać. Tak przygotowaną masę rozsmarowywać cienko na krakersie - na to kolejny krakers - masa - krakers - masa. Przygotowane w ten sposób kanapeczki udekorować - część pokrojonym drobno szczypiorkiem, część pokruszonym żółtkiem, a pozostałe pokrojonym w plastry ogórkiem konserwowym.
Z podanych składników wyszło 20 kanapeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz