Składniki:
- garść liści szpinaku
- 2 garście liści rukoli
- 5 rzodkiewek
- 1/2 ogórka
- kilka pomidorków koktajlowych
- łyżka ziaren słonecznika i dyni
- łyżka oliwy z oliwek
- 1/3 opakowania kiełków rzodkiewki
- zioła, sól, pieprz
Przygotowanie:
Sałatę i liście szpinaku umyć i osuszyć. Pozostałe warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki, ogórka obrać i pokroić. Sałatę i szpinak ułożyć na dużym, płaskim talerzu. Potem wyłożyć pozostałe warzywa, posypać ziarnami, polać oliwą, posypać dowolnymi ziołami oraz solą i pieprzem, na wierzch wyłożyć rząd kiełków. Sałatkę można przygotować również tradycyjnie, mieszając wszystkie składniki w misce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz