wtorek, 3 maja 2016

PYSZNA, ZDROWA, EKSPRESOWA SAŁATKA Z KIEŁKAMI


Składniki:

  • garść liści szpinaku
  • 2 garście liści rukoli
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 ogórka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • łyżka ziaren słonecznika i dyni
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1/3 opakowania kiełków rzodkiewki
  • zioła, sól, pieprz

Przygotowanie:

Sałatę i liście szpinaku umyć i osuszyć. Pozostałe warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki, ogórka obrać i pokroić. Sałatę i szpinak ułożyć na dużym, płaskim talerzu. Potem wyłożyć pozostałe warzywa, posypać ziarnami, polać oliwą, posypać dowolnymi ziołami oraz solą i pieprzem, na wierzch wyłożyć rząd kiełków. Sałatkę można przygotować również tradycyjnie, mieszając wszystkie składniki w misce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz