WYKONANIE:
4 bułeczki - wykroić z nich środki, ale nie za głęboko
2-3 plasterki dowolnej wędliny
2 plasterki żółtego sera
1/2 cebuli
1/2 papryki (najlepiej czerwonej)
2-3 gałązki szczypiorku
Wszystko to pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski.
2 jajka - wbić do osobnej miski, trochę roztrzepać i wymieszać z pozostałymi składnikami farszu bułeczek. Posolić i popieprzyć do smaku. Nałożyć do otworów w bułkach. Włożyć do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piec ok.15 minut. Bułka musi się zrumienić, a jajko ściąć. I pyszny początek dnia gotowy :)
Ja przygotowałam zapiekanki z bułek grahamek, ale można je zrobić np. z tzw. paluchów. Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób.
Inspirację fotograficzną przepisu zaczerpnęłam z serwisu stylowi.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz