piątek, 2 grudnia 2016

SZYBKA SAŁATKA Z SEREM GORGONZOLA I GRUSZKĄ


Składniki:

  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 1 gruszka (u mnie konferencja)
  • 75g sera gorgonzola
  • łyżka płatków migdałów
Na dressing:
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka miodu
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
Szpinak umyć, odsączyć i ułożyć na płaskim talerzu. Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. (Gruszka powinna być dobrze dojrzała, by odczuć słodycz w sałatce). Gorgonzolę pokroić w kostkę. Migdały podprażyć na suchej patelni (ostrożnie, na małym ogniu). Składniki wyłożyć na warstwie ze szpinaku. Składniki na dressing wymieszać i polać nimi gotową sałatkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz