Składniki:
- 2 garści rukoli (lub szpinaku)
- 10 pomidorków koktajlowych
- 5 dużych truskawek
- 50g sera fety (lub innego słonego sera)
- czubata łyżka migdałów w płatkach
Składniki na dressing:
- płaska łyżka miodu
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka octu balsamicznego
Wykonanie:
Na płaskim talerzu wyłożyć umytą i oszuszoną rukolę. Umyte truskawki i pomidorki pokroić na ćwiartki i wyłożyć na sałatę. Wszystko posypać równomiernie pokrojonym w drobną kosteczkę serem. Składniki na dressing wymieszać i wylać kolistym ruchem na sałatkę. Posypać wszystko migdałami podprażonymi na suchej patelni. I zajadać:)
Dłużej to pisałam niż przygotowywałam.:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz