środa, 13 kwietnia 2016

CIASTO MOCNO MARCHEWKOWE - PYSZNE, ZDROWE I MEGA SZYBKIE


Składniki:
  • 5 marchewek
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ryżowej
  • 0,5 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • garść bakalii
  • garść posiekanych orzechów




Przygotowanie:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (powinno wyjść ok. 2 szklanek startej). Jajka połączyć z olejem i cukrem w jednej misce. W drugiej połączyć mąki oraz proszek i sodę. Składniki z obu misek wymieszać łyżką lub mikserem. Dodać marchew, bakalie i orzechy i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na tortownicę i piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz