
- 5 marchewek
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki ryżowej
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- garść bakalii
- garść posiekanych orzechów

Przygotowanie:
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (powinno wyjść ok. 2 szklanek startej). Jajka połączyć z olejem i cukrem w jednej misce. W drugiej połączyć mąki oraz proszek i sodę. Składniki z obu misek wymieszać łyżką lub mikserem. Dodać marchew, bakalie i orzechy i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na tortownicę i piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz