
Składniki:
- 3 banany
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego)
- 3/4 szklanki mąki ryżowej
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki brązowego cukru/ksylitolu/stewii
- garść bakalii (u mnie żurawina)

Przygotowanie:
Banany obrać i rozgnieść na drobne elementy rękoma lub widelcem. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą (dość gęstą) masę. Masę wyłożyć na prostokątną blachę - tzw. keksówkę i piec w temp. 170 stopni, ok.40-50 min. Brownie ma strukturę odrobinę zakalcowatą, ale taka jest natura tego ciasta musi być odrobinę wilgotne, aby rozpływało się w ustach. U mnie piekło się trochę za długo, stąd na zdjęciu widać, że jest dobrze wypieczone, a nie wilgotne. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz